Døjer du med ondt i ryggen? Mere end 80% af den danske befolkning har smerter i ryggen. Et par af årsagerne kan være knogleskørhed og diskusprolaps, men typisk kan det også ganske enkelt skyldes fysisk overbelastning. Mange af os bruger alt for meget tid og overskud på at spekulere og frygte det værste, men med en MR-scanning af ryggen kan du faktisk få de svar, du søger.

Derfor bør du få en MR-scanning af ryggen

Det er en udfordrende opgave at diagnosticere rygproblemer, og uden professionel hjælp er det så godt som umuligt. Du kan selvfølgelig spørge Google til råds, men som regel leder det til flere spørgsmål end svar, og typisk ender man endnu mere forvirret og paranoid end før. Ved at få foretaget en MR-scanning kan du derimod få afdækket dine problemer med ryggen, så du kan begynde at gøre noget ved det.

En MR-scanning giver konkrete svar og et sted at starte

En MR-scanning kan præcisere årsagen til dine rygproblemer, hvilket er det første skridt mod et liv uden smerter i ryggen. Problemerne kan nemlig stamme fra rigtig mange steder som for eksempel bruskskiverne, sammenfald af ryghvirvler, infektioner, skader på rygmarven, svulster eller kræftspredning til ryghvirvlerne. Scanningen kan give et helhedsbillede af de problemer, du har lige nu, men også af potentielle udfordringer, som du kan komme til at døje med.

Med en MR-scanning får du altså både en klarlægning af dine rygproblemer og svar på, hvor behandlingen skal begynde. Udover det får du også svar på, hvad du skal være opmærksom på, og hvilke smerter der bør forebygges, før de udvikler sig.

Fordelen ved at få en MR-scanning hos en privat udbyder

Det kan være en langsommelig proces at blive godkendt til en MR-scanning gennem det offentlige, og du kan risikere at gå en rigtig lang ventetid i møde. Ved at vælge en privat udbyder kan du springe ventetiden over. Der kræves ingen henvisninger, og derfor kan du hurtigt få en afklaring på dine problemer.

Du kan sagtens finde en rigtig god privat udbyder, som giver en helt igennem professionel behandling. Personalet vil typisk bestå af erfarne og specialuddannede mennesker, som er fuldt ud bevidste om, at problemer med kroppen og sygdom kan være et ømtåleligt emne. De vil give en god vejledning fra start til slut og sørger for et præcist billede af din ryg. Resultaterne skal selvfølgelig gennemgås bagefter med to speciallæger, så du også får en uafhængig vurdering.