De fleste vil gerne blive så gamle som muligt. Tænk at få lov til at nyde livet i virkelig mange år. Som regel følger der dog en række skavanker med, når kroppen bliver ældre. Det er forståeligt nok, da der jo foregår en del slid på kroppen i årenes løb. Det er desværre en pris, som mange ældre mennesker kommer til at betale for netop at blive ældre.

En af de skavanker er inkontinens. Det er en ret ærgerlig lidelse, som desværre også er forbundet med en vis skam og tabu. Det behøver nu ikke at være sådan, for det er en ret udbredt lidelse – især blandt ældre.

Hvordan opstår inkontinens

Inkontinens kan opstå af flere årsager. Den mest almindelige årsag er, at muskulaturen i bækkenbunden bliver træt med årene. Når det sker, kan det være svært at holde sammen på musklerne, og derfor kan der ske uheld. 

Det kan være meget ubehageligt ikke at have kontrol over bækkenbundens funktioner, og det kan også være forbundet med meget stor skam. 

Bækkenbunden bør trænes hele livet igennem. Det kan forsinke den slaphed, der kan opstå. I nogle tilfælde er det sådan, at det er nødvendigt at bruge en ble for en sikkerheds skyld.

Brug en voksenble

Oplever du, at det er svært at holde dig, så kan en ble være en god løsning. Det er i hvert fald bedre end at risikere, at det går galt en dag. Har du helt mistet kontrollen med muskulaturen omkring urinrøret og anus, så kan en ble være helt nødvendig.

Når du har sikret dig på den måde, så undgår du lækage, og en ble kan bare skiftes, så er det klaret. Med en god voksenble kan du leve livet, som du plejer uden at frygte den form for uheld. Det betyder rigtig meget for din livskvalitet.

Hvilke bleer til voksne findes der?

Der findes forskellige former for bleer til voksne. Dels findes de til begge køn, og dels findes de i forskellige modeller. De findes som dag- og natbleer, og de findes enten som blebukser eller løse bleer. Se på de forskellige former for voksen bleer, som du kan bruge i forbindelse med inkontinens. Find den type bleer til voksne, som passer bedst til dig, og du vil få det langt nemmere med din lidelse. 

Mange bleer til voksne er lavet, så de er så diskrete som muligt. Det betyder, at de ikke er så synlige, og dermed kan du føle dig mere komfortabel i dit tøj og i din bevidsthed om, at det ikke kan ses, at du har en ble på.

At bruge ble som voksen er ret tabubelagt. Derfor er det rarest for de fleste brugere, at man kan have en ble på, som er diskret. Uanset hvad, så er det klart mere behageligt at have en ble på end at skulle konfronteres med sin inkontinens på den kedelige måde.

Når du har en god ble på, så er du skånet for den ubehagelighed. Du kan fint deltage i diverse former for selskabelighed, og du kan bevæge dig frit omkring.